zondag 22 december 2013

Vakantie About time

Eerste dag van de vakantie: tijd voor een ontspannende vrolijke film. Richard Curtis is altijd goed voor 'een lach en een traan' en dat biedt hij ook dit jaar weer in About Time. Precies de film die je hoopte tot een paar minuten voor het einde. Dan verpest de voice over het fantasievolle verhaal door de boodschap er met een hamer in te rammen. Jammer van deze dominee nieuwe stijl.

dinsdag 2 april 2013

Motregenvariaties

Gelukkig hadden we op tijd kaartjes gekocht, nu zijn alle voorstellingen uitverkocht. En terecht: geestig, fris en snel. Iedereen heeft zijn eigen portie tragiek te verwerken in zijn leven, maar in handen van Robert Alberdingk Thijm wordt dat geen loodzwaar gedragen last. Inventief decor vol kartonnen dozen; tijd voor opruimen. Grote verrassing was de zaal: daglicht en uitzicht op de Singel gracht.

zaterdag 30 maart 2013

Groningen

We gingen naar Groningen voor Nordic Art. Eigenlijk niet echt mijn smaak, behalve Hammershoi. Alleen was van hem slechts één schilderij aanwezig. Dat werd dan weer ten dele goed gemaakt door de vertoning van de aansprekende reportage die Michael Palin over Hammershoi maakte. Interessant, aanstekelijk. Dat smaakt naar meer en we zullen dus plannen moeten maken om naar Denemarken te gaan.
Grote verrassing vond ik de tentoonstelling van de collectie Veendorp. Genoten van Floris Verster, Mankes, Weissenbruch, Suze Robertson, Israels en Breitner. Heel erg fijn.
Beide tentoonstellingen mooi gehangen in zalen met passende kleuren. Mooi.



lincoln

Gisteren naar Lincoln geweest en zwaar teleurgesteld. De film raakte niet en dat is vreemd, omdat het over een belangrijke zaak gaat. De man die me uiteindelijk het meest fascineerde was Thaddeus Stevens, die naar verluid een levenslange relatie met zijn zwarte huishoudster had.